Re: Testy

Ja nie ale videl som reklamu na rozne rozbory a jeden bol aj "vegetariansky", zial, stalo to par tisic

Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.

Nevím jak u vás na Slovensku, ale u nás v OEechách je v rámci preventivní prohlíkdy u praktickýho lékaTMe (jednou za dva roky) kompletní rozbor krve (biochemie) zdarma.

Martina

Nikdo ned>lá v>tsí chybu nez ten, kdo ned>lá nic v domn>ní, ze to málo, co ud>lat muze, je bezvýznamné.

tinta wrote:

Nevím jak u vás na Slovensku, ale u nás v OEechách je v rámci preventivní prohlíkdy u praktickýho lékaTMe (jednou za dva roky) kompletní rozbor krve (biochemie) zdarma.

Pokial viem tak v ramci beznej preventivej biochemie sa vitaminy nerobia...aspon u nas o tom neviem

breberka wrote:

Diky za odpovedi. Uz veganim nekolik let a jeste jsem nezacala suplementovat (spatne info- myslela jsem, ze si moje telo B12 samo vyrabi).Chci si nechat udelat testy, abych vedela, jestli nejdriv nemusim dohnat nedostatek, nez zacnu pravidelne brat urcitou davku.Nesnasim umele vitaminy, ale jak to tak vypada, momentalne panuje mezi vegany celosvetovy nazor, ze se B12 musi doplnovat. To pro mne predstavuje mensi zlo nez mozny nedostatek s trvalymi nasledky.
Jak spolehlivy je ten test, co ho plati pojistovna? Ja jsem totiz, bez toho abych se presne informovala, vychazela z toho, ze je ten test nespolehlivy, protoze meri i analoga.
Bykes, vzpomenes si, kdes tu reklamu videl? Diky predem.
breberka (Kalya)

Sorry, ale to je bez sance, ja som ako male decko, vsetko musim chytit a aspon prelistovat smile
Akurat si pamatam ze to bola reklama nejakeho sukromneho labaku v casopise/novinach, asi ostava len googlit..

Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.

ja som nahodou nasiel na stranke AKV, je to v Bratislave, ale aspon orientacne kvoli cene:

stanovenie koncentrácie vitamínu B12 v krvi
--------------------------------------------------------------------------------
(dôlezité stanovit najmä u zeny)

1. podobne ako kyselina listová aj vitamín B12 hrá dôlezitú úlohu pri delení bunieka a prepise genetickej informácie
         2. AKV Vám ponúka moznost vysetrenia hladiny vitamínu B12 v krvi a zhodnotenie výsledku s návrhom na riesenie prípadného deficitu
         3. odber krvi realizuje AKV
         4. cena 12.50 `

http://www.akv.sk/index.php?option=com_ … ;Itemid=40

a na

http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php? … f7b3ae62e5

uzivatel Dano pise zaujimavy (tiez dlhy:)) pribeh, kazdopadne spomina ze ako samoplatca platil 10 euro...

nechcem hrat mudreho ale najlepsie je zavolat/stavit sa v biochemickom laboratoriu v tvojom meste a spytat sa ci a za kolko to robia...aj ked nie, isto budu vediet nieco odporucit smile